Helsingin laaja ravintolavalikoima

Helsingin ravintola- ja kahvilavalikoima on ilahduttavan monipuolinen. Kahvilakulttuuri kukoistaa Suomen pääkaupungissa Helsingissä muiden eurooppalaisten kaupunkien tavoin. Kahvilat keräävät sisuksiinsa kaikenlaisia ihmisiä, ja niissä kokoonnutaan kaveriporukalla viikonloppuisin brunssille, pienten lasten vanhempien kesken tai tekemään töitä kannettavan tietokoneen avulla.

Hyvän kahvilan tunnusmerkkeinä ovat yksilöllinen ja viihtyisä sisustus, rento ilmapiiri ja tietenkin hyvä kahvi. Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, joten hyvän kahvin takia ollaan valmiita menemään hiukan kauemmaskin. Kesäkaupunkina tunnetussa Helsingissä hemmotellaan kahviloiden ystäviä erityisesti lämpiminä kuukausina, jolloin ovensa avaavat useat kesäkahvilat. Kaupungin parhaimpia kahvielämyksiä tarjoavat esimerkiksi seuraavat paikat:

 • %d0%bd%d1%8298Café Engel tarjoaa hulppeat puitteet, ja sen ikkunoista voi ihailla Tuomiokirkkoa ja Senaatintoria. Kesäisin kahvilassa esitetään ulkoilmateatterissa elokuvia kesäkinon merkeissä. Kahvila on tunnettu laadukkaista tarjottavistaan keskeisellä paikalla.
 • Café Strindberg tunnetaan arvokkaana kahvilana, jonka terassilla voi bongata myös julkisuuden henkilöitä.
 • Ihana Kahvila avaa ovensa kesäksi Helsingin Kalasatamassa. Rennossa kahvilassa istutaan säkkituoleissa, riippukeinoissa ja mattojen päällä. Lisäksi kahvilaan pääsee myös vesiteitse veneellä.
 • Korjaamon kesäpiha on avoinna kesäkuukausina. Sen vehreällä pihalla näytetään kesäisin elokuvia ja samassa yhteydessä sijaitsee myös Kulttuuritehdas Korjaamo.

Ravintolojen laaja kirjo

Ravintolavalintaan vaikuttaa aina budjetti ja mieliala. On hyvä ottaa huomioon, meneekö rentoon burgeripaikkaan vai fine dining -ravintolaan useamman ruokalajin maistelumenulle. Helsingissä on mistä valita, sillä tarjolla on pubiruokaa, lukuisia etnisiä vaihtoehtoja ja myös palkittuja korkeatasoisia illallisravintoloita nautiskelijoille.

Rennot ravintolat

 • %d0%bd%d1%8299Skiffer on asteen parempi pizzapaikka. Tarjolla on monipuolisesti mielikuvituksellisia ja maukkaita pizzayhdistelmiä. Skiffer kokeilee ennakkoluulottomasti eri täytteiden yhdistelmiä ja pohja on oikeaoppinen rapea ja ohut.
 • Opetusravintola Kokki tarjoaa edullista lounasta Roihuvuoren ammattiopiston toimipisteessä. Tulevat kokit kokkaavat edulliseen hintaan jopa kolmen lajin annoksen aterioita.
 • Friends&Burgers tarjoaa pikaruokaketjuja laadukkaampia hampurilaisannoksia, mutta hinnat ovat pidetty kohtuullisina. Pietarsaaresta kotoisin olevan ravintolaketjun valloitus on sujunut hyvin, sillä hyvän burgerin ja ystävien seura on lyömätön yhdistelmä.
 • Malmilla sijaitseva Makalu on monen nepalilaisen ruuan ystävän ykkösosoite Helsingissä. Tarjolla on myös kasvisruokaa ja autenttisia nepalilaisia ruokia.
 • Döner Harju Fleminginkadulla pesee maussaan monet kebabia tarjoavat ravintolat. Ravintolan perustaneet kaverukset olivat tutustuneet tarkkaan dönereihin ennen oman paikan avaamista. Tuloksena on alusta asti itse marinoitu ja rakennettu döner-varras, jonka maku on herkullinen. Döner Harju on kebab-paikkojen uranuurtaja, kun se lanseerasi kasvisdönerin.
 • Lucha Loco Korkeavuorenkadulla tarjoilee kunnon meksikolaista ruokaa, unohtamatta hyviä drinkkejä ja sangriaa. Pieni ravintola on varsinkin viikonloppuisin suosittu, mutta ruokailu onnistuu rennosti myös baaritiskillä.
 • OmNom-kasvisravintola Annankadulla on monen kasvissyöjän suosikki. Ravintola tarjoaa monipuolista kasvisruokaa kuten dosaa, jotka täytetään peruna-kasvismuhennoksella ja erilaisilla kastikkeilla.
 • Bones on bistrohenkinen ravintola, joka on sisustettu tyylillä. Ruuissa panostetaan luomuun ja lähiruokaan, ja maut vievät ruokailijat Australiaan. Ilta Bonesissa jatkuu viikonloppuisin kellariravintolassa aamuntunneille asti.

Fine dining -ravintolat

 • %d0%bd%d1%82100Ateljé Finne on toiminut samoissa tiloissa jo 1960-luvulla. Se on entinen kuvanveistäjä Gunnar Finnen ateljee. Ravintola ihastuttaa ruokailijoita suomalaisilla raaka-aineilla, joiden valmistukseen on otettu hieman modernimpaa twistiä. Tarjolla on erilaisia menukokonaisuuksia. Paikka on tunnelmaltaan rauhallinen ja arvokas.
 • Kulosaaren Casino on tunnettu juhlapaikka erikokoisille seurueille. Se on toiminut tiloissa vuodesta 1915 asti. Ravintolan ruoka on korkealaatuista ja tunnelma erinomainen, ja siitä pitää huolen upea Suomenlahdelle avautuva merimaisema.
 • Macu sijaitsee Mannerheimintiellä. Se tarjoaa tyylikkäässä ympäristössä konstailematonta mutta laadukasta ruokaa. Macu on tunnettu laajasta viinilistastaan.
 • Ravintola Nokka on useasti palkittu eikä syyttä. Nokan kaiken lähtökohta ovat ravintolapäällikön itse valitsemat raaka-aineet parhaimmilta toimittajilta. Ravintolassa panostetaan henkilökohtaiseen palveluun ja pieniin yksityiskohtiin. Painotus on puhtaissa ja korkealaatuisissa kotimaisissa raaka-aineissa, mm. villissä kalassa.
 • Ravintola Juuri nojaa monien muiden suosittujen ravintoloiden tavoin luomuun ja lähiruokaan. Hyvä ruoka alkaa aina parhaista raaka-aineista. Juuri oli omistautunut läheisille pientiloille ja laadukkaille raaka-aineille jo vuosikymmen sitten, kun muut tekivät alalla vasta tuloaan.

Helsingin ravintolatarjonta on nopeasti muuttuva ja hyvin eläväinen. Siitä pitävät huolen kaupunkilaiset, jotka syövät yhä useammin ulkona. Kavereita tavataan jatkuvasti useammin kahviloissa ja ravintoloissa. Nuoret kaupunkilaiset ovat myös hyvin laatutietoisia ja perillä maailmalla vaikuttavista ruokatrendeistä. Sosiaalinen media ja matkustelu on pienentänyt maailmaa ja tuonut myös maut muualta lähelle. Nykyisin uusia makuja maistellaan ennakkoluulottomasti, ravintoloilta vaaditaan myös aiempaa enemmin tasokasta palvelua ja ajan hermoilla pysymistä.