Shoppaileminen Helsingissä

%d0%bd%d1%8288 Helsingin ostosmahdollisuudet ovat parantuneet vuosi vuodelta. Nykyisin Helsinkiä voisi jopa kutsua shoppailijan paratiisiksi. Tämä kehitys eteenpäin johtuu siitä, että suomalaiset ovat muuttuneet yhä trenditietoisemmiksi ja suhtautuvat muotiin yhä myönteisemmin. Lisäksi suomalaissuunnittelijat ovat niittäneet viime vuosina kansainvälisesti mainetta, joten heidän luomuksensa kiehtoo sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita yhä enemmän.

Maineikkaita suomalaissuunnittelijoita on noussut viime vuosina kovasti. Tähän kategoriaan lukeutuu mm. pupukengistään tunnettu Minna Parikka, Katri N -merkin takana oleva Katri Niskanen, sekä R/H-suunnittelukaksikko Hanna Riiheläinen ja Emilia Hernesniemi. Lisäksi Aalto-yliopiston muotoilu- ja suunnittelupuolelta valmistuneet saavat yhä enemmän näkyvyyttä maailmalla, ja he ovat niittäneet mainetta huippuluokan kilpailuissa. Tämän johdosta Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulu onkin noussut yhdeksi maailman suosituimmista yksiköistä alallaan.

Helsingissä on kaksi suurta tavarataloketjua: Stockmann ja Sokos. Ostoskeskuksia aivan ydinkeskustassa on mm. Galleria Esplanad, Forum, Kamppi, ja Kluuvi. Näiden toimijoiden lisäksi Helsingin ydinkeskusta on täynnä suomalaisen designin myymälöitä. Kivijalkamyymälöitä löytyy esimerkiksi Marimekolta, Iittalalta ja Pentikiltä. Nämä brändit ovatkin tunnettuja suomalaismuodin klassikkoja, ja niillä kaikilla on myymälä Esplanadin puiston vieressä. Sieltä löytyvät myös luksusmerkit, mm. ranskalainen muotitalo Louis Vuitton.

Muotoilun ja taiteen kortteli – ”Design District Helsinki”

%d0%bd%d1%8289Design District Helsinki –alue tarjoaa noin 25 katua ja lähes 200 liikettä. Sieltä löytää gallerioiden ja hotelliravintoloiden lisäksi koruntekijöitä sekä design- ja antiikkiliikkeitä. Useat suunnittelutoimistot ovat myös jalkautuneet tälle alueelle synergioiden takia.  Korttelin alueella voi löytää paikallisia laadukkaita vaate- ja sisustusliikkeitä. Lisäksi on tarjolla korusuunnittelijoiden myymälöitä.

Designin nimeen vannova alue tarjoaa tuotteita vaativaankin makuun. Design District tarjoaa kuusi kertaa vuodessa Late night shopping -iltoja, joissa eri liikkeet tuovat esille uutuustuotteitaan ja tarjouksia. Samalla voi eläytyä Design-alueen tunteikkaaseen miljööseen.

Esplanadin luksuskaupat ja Fashion District

Esplanadi on kuuluisa luksuskaupoistaan. Eipä ole ihme, että Iittalakin on sijoittanut myymälänsä juuri Pohjoisesplanadille. Iittala avasikin uudessa osoitteessa Pohjoisesplanadilla laajan valikoiman pohjoismaisen muotoilun huipputuotteita. Kodin sisustuksesta kiinnostuneet voivat käydä ihailemassa tuotteita siellä. Esplanadilta löytyvät myös kotimaiset laatumyymälät, mm. Marimekon ja Artek. Lisäksi Alueella sijaitseva Galleria Esplanad tarjoaa kattavasti kansainvälisiä huippumerkkejä arkeen ja juhlaan.

Upeita muotiluomuksia joka makuun

%d0%bd%d1%8290Viimeisen kymmenen vuoden aikana Helsingiin on syntynyt monia uusia merkkiliikkeitä. Näistä esimerkkinä 2or+BYVAT, joka on yksilöllisen pukeutujan liike. Sen sijaan Acolyth tarjoaa miehille ja naisille tarkoitettua kotimaista ja kansainvälistä muotia, ja Aino-shop tarjoaa selkeän ja yksinkertaisia design-vaatteita.

Osa suomalaisista suunnittelijoista on niittänyt mainetta jo pidempään. Annikki Karvinen ja hänen luonnonmateriaaleista tehdyt yksilölliset luomuksensa sopivat moneen makuun. Kansainvälisesti tunnettu Ivana Helsinki on edesauttanut monia suomalaisia nuoria suunnittelijoita edistymään urallaan, ja se on tuonut suurta mainosta Suomesta maailmalle. Kansainvälisesti tunnettu brändi on suunnittelija Paola Suhosen luomuksiin pohjautuva muotitalo.

Sisustustarvikkeiden Helsinki

Sisustuksesta kiinnostuville löytyy myös lukuisia myymälöitä. Valikoimaa löytyy huippulaadukkaista Iiittalan, Artekin, Aarikan tai Marimekon kivijalkamyymälöistä edullisempiin sekä erilaisiin vaihtoehtoihin. Tässä lista vain muutamista esimerkeistä:

 • AstialiisaTöölössä tarjoaa valtavan astiavalikoiman sekä uutta että vanhaa tyyliä.
 • Bisarrista löytyy 1900-luvun suomalaismuotoilua.
 • Casuarinaon tunnettu lifestyle-myymälä Helsingissä.
 • Ekotavaratalo Ekotin tarjoaa ekologisesti ja eettisesti tuotettuja kodin tarvikkeita.
 • Finlayson tarjoaa edelleen pehmeyttä 1820-luvulla alkaneesta perinteestä.
 • Formverkin valikoimassa on sekä kotimaisia että kansainvälisestikin tunnettuja huonekalumerkkejä.
 • Pohjanmaalainen pellava- ja villakutomo Lapuan Kankurit, jonka kudonta- ja suunnittelutaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä.

Helsingin kirpputorit

%d0%bd%d1%8291Helsingissä erittäin aktiivinen kirpputoriverkosto, josta vanhaa ja käytettyä vaatetta on helppo löytää. Helsingistä kirpputori löytyy helposti, ja vanhoja huonekaluja voi hankkia Kierrätyskeskuksen kautta. Monet kirpputorit voivat tuoda ostoselämyksiä ja upeita löytöjä. Esimerkiksi vintage ja second hand -vaatteita etsiville nämä kirpputorit ovat oiva käymiskohde:

 • Amado Second Hand Shop tarjoaa sekä klassista että trenkikkäämpää second hand -vaatetta.
 • Ansasta voi tehdä upeita löytöjä.
 • Kaivarin Kanuuna Kaivopuistossa on monipuolinen ja suuri kirpputori.
 • Fida lähetystori, josta löytää yksilöllistä second hand -muotia sekä vanhoja huonekaluja.

Fidalla on lähetystoreja melkein joka puolella Helsinkiä.

 • Frankly My Dear tarjoaa vanhaa ja uutta luksusta.
 • Relove Töölöntorin vieressä tarjoaa laajan valikoiman vaatteita ja asusteita.

Helsingin tehtaanmyymälät

Helsingissä ollessa on oiva mahdollisuus vierailla tunnettujen suomalaisten merkkien tehtaanmyymälöissä. Esimerkiksi Marimekolla, Iittalalla, Finlaysonilla ja Kalevala Korulla löytyvät myymälät hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Niissä on hyvä piipahtaa, sillä niistä voi tehdä mitä upeampia löytöjä!